Kursus: Grafisk facilitering og PowerPoint


Grafisk facilitering og PowerPoint

Kurset er for dig der både ønsker at kunne facilitere på fx flipover og whiteboard og samtidig at bruge PowerPoint på en visuel og inspirerende måde. Det hele handler om at sætte billeder på dine budskaber.  

Du får masser af ideer til at fremstille flotte og inspirerende flipovers, visuelle PowerPoints og dynamiske præsentationer på whiteboard. Du får inspiration til at omsætte ”kedeligt” stof til inspirerende visuelle budskaber. Du lærer at omsætte ord og faglige begreber til ”billeder” i tilhørernes bevidsthed og du lærer enkle teknikker til at tegne, skrive flot og bruge grafiske virkemidler.

Kursets indhold

Enkel tegneteknik  
Du lærer en enkel og hurtig tegneteknik der gør det let for andre at forstå og koble sig på dine tegninger. Kursusmaterialet indeholder masser af inspiration til tegning af personer, objekter, symboler o.s.v.

Præsentationsskrift – en tydelig og levende håndskrift
Hvordan en tekst bliver læsbar på kort og lang afstand og hvordan forskellige skrifttyper kan understøtte budskaberne. 

Grafiske virkemidler 
Med enkle bokse, pile, tanke- og talebobler m.m. kan der med få midler skabes et visuelt overblik. der gør det komplekse enklere og forståeligt.

Visuel og kreativ brug af flipover og whiteboard
Du lærer at fremstille lækre flipovers og dynamiske whiteboardprocesser   

Visuelle og unikke PowerPoints.
Nu skal det være slut med alenlange og søvndyssende PowerPoint præsentationer. Vi ser på hvad de senere års forskning siger, og du lærer principperne for gode PowerPoints – som dit publikum vil elske (det er ikke et it-teknisk PowerPoint kursus),

Sådan er kurset

Kurset sætter gang i dine kreative sider og er samtidig meget jordnært og konkret. Masser af praktisk træning og med lækre penne i hånden. Du arbejder selv med stoffet og allerede efter et par timer vil du opleve et tydeligt løft af dine visuelle færdigheder. Du får underviserens bog “Præsentationer der fænger – visuelle virkemidler” og et USB-stik med cirka 500 af underviserens tegninger, symboler, skabeloner samt andet visuelt inspirationsmateriale.

Du får desuden en grafisk værktøjskasse med bl.a. 6 neulandtuscher og 1 calligrafipen.

Varighed   
1 eller 2 dage

Underviser

Claus Bekker. Illustrator, grafisk facilitator og medforfatter til en række bøger om formidling, herunder bøgerne ”Præsentationer der fænger” og ”Visuel Mind Mapping”. Min grundlæggende filosofi er ”at skabe forståelse gennem fælles billeder”.

”Det var lige spot-on. Jeg havde slet ikke troet, at jeg kunne lære at tegne så godt. Jeg glæder mig bare til at komme i gang med at øve noget mere”

Liselotte Christensen